német falu
Gazdaság

Bundesbank: a második hullám ismét odacsap a gazdaságnak

MTI
A koronavírus-fertőzések emelkedő száma miatt a gazdaság korábban reméltnél lassúbb felépülésére számít a német szövetségi jegybank, a Bundesbank hétfőn publikált havi rendszeres jelentésében.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

"A jelenlegi állás szerint a folyó negyedévben folytatódik a gazdasági növekedés, de a korábban vártnál lényegesen lassúbb ütemben" - írták a havi jelentés októberi számában, hozzátéve, hogy a német gazdaság teljesítménye az év végére még mintegy 5 százalékkal marad majd el a krízis előtti szinttől.

A legnagyobb európai nemzetgazdaság, a német bruttó hazai terméke 9,7 százalékkal esett vissza a második negyedévben az előző negyedévihez képest, ami a negyedéves GDP-adatok nyilvántartásának 1970-es németországi kezdete óta a legnagyobb volt a Destatis adatai szerint. A harmadik negyedévi GDP adatokat pénteken, október 30-án teszi közzé a német szövetségi statisztikai hivatal, a Destatis.

A Bundesbank becslése szerint a július-szeptemberi negyedévben a német gazdaság mintegy a felét szerezte már vissza az év első felében elveszített bruttó hazai terméknek.

Címlapkép: Getty Images

járvány koronavírus tesztelés pedagógus
építőipar építkezés
gas
piac
Property Investment Forum 2020
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

járvány koronavírus tesztelés pedagógus