Angela Merkel videouzenet koronavirus 201024
Gazdaság

Megint nagyon keményeket mondott Merkel vírus ügyben és újra otthonmaradásra buzdította a németeket

Portfolio
Nagyon komoly a járványhelyzet Németországban, a hatékony kontaktkutatás már nem működik, ezért csak a találkozások számának csökkentésével, az otthon maradással tudjuk laposítani a járványgörbét, és a következő napokban dől el, hogy hogyan lesz egyáltalán a karácsonyunk – ilyen és ehhez hasonló kemény üzeneteket mondott újabb hétvégi videóüzenetében Angela Merkel német kancellár. Bár Magyarországon jóval erősebb a hivatalos adatok szerint a járvány, mégsem hallunk ilyen (erős) üzeneteket.
A Portfolio legtöbb tartalma ingyenesen hozzáférhető, ahogy ez a cikk is.
A médiapiaci helyzet azonban folyamatosan változik: ha támogatni szeretnéd a minőségi gazdasági újságírást, és szeretnél részese lenni a Portfolio közösségnek, akkor fizess elő a Portfolio Signature cikkeire. Tudj meg többet

A mindössze 4 perces podcastban Merkel sorozatban a második hétvégén intézett üzeneteket a német lakossághoz és az alábbiakat hangsúlyozta:

  • Nem megy már hatékonyan a kontaktkutatás, annyi az új fertőzött
  • Le tudjuk győzni a vírust, de ehhez csak egyetlen út van: csökkenteni kell a találkozások számát
  • Nincs új üzenete, csak amit már egy hete is mondott, azt tudja megismételni, és ekkor bevágták az egy héttel ezelőtti podcastjának főbb üzeneteit, miszerint nagyon komoly a járványhelyzet és nehéz hónapok állnak előttünk
  • Az, hogy hogyan alakulnak az előttünk álló hónapok, hogyan alakul a karácsony, a most következő napok döntik el
  • Minden nap számít és mindenki ugyanazon a módon tud hozzájárulni a járványgöbe laposításához: jelentősen csökkenteni kell a családon és a társadalmon belüli kontaktok számát
  • Az üzenet tehát egyértelmű: találkozzanak kevesebbet az emberekkel és csak a tényleg szükséges számú emberrel találkozzanak, egyébként inkább maradjanak otthon.
  • Az első hullámhoz képest az a fő különbség, hogy akkor összefogtunk és korlátoztuk a mozgásunkat, jobban betartották az emberek a szabályokat, most viszont lazult a fegyelem, így újra arra kérte a német kancellár az embereket, hogy tartsák be a szabályokat és csökkentsék a kontaktjaik számát.

A legfrissebb, szombati adatokat is tartalmazó európai jelentés szerint már 429 ezren kapták el igazoltan a 83 milliós Németországban a koronavírust, és kissé több, mint 10 ezren hunytak el benne. A napi fertőzések száma már elérte a 10 ezret Németországban.

Az utolsó 14 napban igazolt fertőzöttek száma 100 ezer főre vetítve 128 fő, az elhunytaké szintén 100 ezer főre vetítve 0,5 fő. Ehhez képest például Magyarországon 100 ezer főre vetítve a fertőzöttek száma 221 fő, az elhunytaké 4,8 fő, azaz

nálunk a hivatalos adatok szerint jóval intenzívebb a járvány, mint Németországban, mégsem hall a Merkeléhez hasonló erős üzeneteket a lakosság.

Inkább csak szórványosan lehet felfedezni a hivatalos kommunikációban azt, hogy lehetőleg csökkentsék a társadalmi kontaktjaik számát az emberek, az őszi szünetben ne vigyék a gyerekeket programokra, azaz ha lehetséges, maradjanak otthon. Éppen emiatt egészségügyi szakértők az eddigieknél szigorúbb járványügyi korlátozásokat szorgalmaztak vasárnap itthon, miután 3 ezer fölé ugrott az egy nap alatti fertőzöttek száma.

Címlapkép forrása: képernyőfénykép Angela Merkel német kancellár 2020. október 24-i videóüzenetéből

mol bubi
pfizer
gázvezeték
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
orvos műtét