koronavirus magyarorszagon uj fertozottek elhunyt jarvany
Gazdaság

Koronavírus Magyarországon: nagy ugrást követően új rekordon az elhunytak száma

Portfolio
2079 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel  63 642 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 63 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 1535 főre emelkedett, 16 646-an pedig már meggyógyultak. 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

2079 magyar állampolgárnál mutatták ki a koronavírus-fertőzést, amely a harmadik legmagasabb érték, amit a járvány kezdete óta mértek itthon. Csupán hétfőn és múlt vasárnap volt magasabb a napi új esetszám, a rekordot utóbbi nap jelentette, amikor 3149 új fertőzöttet találtak az országban. 

koronavirus uj fertozottek szama

Az elhunytak száma viszont sajnos rekordszintre nőtt: kiderült ugyanis, hogy elhunyt 63 beteg, míg korábban a legmagasabb érték 48 fő volt Magyarországon. A hivatalos tájékoztató portál részletes táblázatából kiderült az is, hogy az idősebb betegek mellett sajnos egy 49 éves nő is meghalt, akinek tüdőgyulladása, valamint légzési és keringési elégtelensége volt.

Jelenleg 45 462 aktív fertőzöttet tartanak nyilván hazánkban, ami szintén rekordmagas értéknek számít.

A mostani tájékoztatás szerint 2891 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 243-an vannak lélegeztetőgépen. Utóbbi egyben azt is jelenti, hogy a lélegeztetőgépen lévő betegek száma az elmúlt napokban tovább nőtt annak ellenére is, hogy három nap alatt 145-en hunytak el Magyarországon.

Fontos kiemelni, hogy az elmúlt 24 órában 11 710 tesztet csináltak a hatóságok. Továbbra is elmondhat az, hogy nagyon rossz a magyar detektálási arány: a legfrissebb adatok szerint közel 17,7% a pozitív tesztek napi aránya az elvégzett teszteken belül, ilyen rossz arányokat konkrétan csak egyszer, most hétfőn láttunk.

Sajnos tegnapról mára 7 megyében is 100 fő felett volt az új fertőzöttek száma, a legtöbb új esetet Budapesten (400), illetve Borsod-Abaúj-Zemplén megyében (279) detektálták. A legtöbb új fertőzöttet ezután Pest megyében találták (257), ezt követte Hajdu-Bihar (169), majd Veszprém megye (148). A járvány kezdete óta Budapesten találták a legtöbb fertőzöttet, 17 781 főt. A hivatalos tájékoztatásból kiderült az is, hogy az aktív fertőzöttek 27 %-a, az elhunytak 35%-a, a gyógyultak 29%-a budapesti.

A járvány pillanatnyi terjedését illetően eligazítóbbak lehetnek az elmúlt egy hét népességarányos fertőzési adatai. Eszerint továbbra is két kis népességű megyében, Nógrádban és Vasban terjed leginkább a koronavírus. Tágabban tekintve Nyugat- és Északkelet-Magyarországon a legmagasabb az utóbbi egy hét 100 ezer főre jutó fertőzési adata.

koronavirus3

A hivatalos tájékoztatóportál kiemelte, a járvány második hullámának meredeken emelkedő szakasza zajlik egész Európában és Magyarországon is, a fertőzöttek száma dinamikusan emelkedik.  A kormány célja továbbra is az, hogy az egészségügyi védekezés fenntartása mellett az ország működőképességét megtartsuk, és ne hagyjuk, hogy a vírus megbénítsa a mindennapokat. Ehhez azonban az általános óvintézkedések betartására van szükség, vagyis továbbra is nagy az egyéni felelősség szerepe a védekezésben.

Hangsúlyozták, a kormány javaslatára az Országgyűlés hétfőn újabb a járvány elleni védekezést erősítő intézkedésekről döntött, emelkedik a büntetés összege a hatósági házi karantén megszegése esetén és a külföldről hazatérők esetében a határátlépését követően - külön közigazgatási határozat nélkül is - automatikussá válik a hatósági házi karantén elrendelése.

Címlapkép forrása: MTI/Komka Péter

hajnal, kave
paksvillamos
london vihar
karacsonystock
piac
dolgozó worker gyár gyári munkás ipar
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Privát bankár

Privát bankár

Felügyelő

Felügyelő
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

pintér sándor orbán viktor benkő tibor