Előfizetői tartalom

Parragh László: vége a munkaerőhiánynak és a gyors bérnövekedésnek Magyarországon

Portfolio
Már nem a munkaerőhiány a fő kérdés Magyarországon, ahogy az elmúlt években volt, mert a pandémia hatására egy csapásra megváltozott a helyzet, mindezek miatt pedig a korábban jellemző bérdinamika erőteljes visszaesésére lehet számítani – mondta a Portfolio-nak Parragh László, a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) elnöke, akit a héten újabb négy évre kamarai elnöknek választhatnak. Parragh szerint a járvány második hulláma minden várakozást felülmúlt Európában, ami a gazdaságra is negatív hatással lesz. Szerinte most a beruházásokon túl a munkahelyek megőrzésére kell koncentrálni.

Fordulat a munkaerőpiacon A magyar gazdaságban az elmúlt 3-4 évben a megfelelő képzettségű munkaerő hiánya volt a legnagyobb probléma. A vállalatok iparágtól függetlenül arra panaszkodtak leginkább, hogy nem találnak elegendő és megfelelően képzett dolgozót. A pandémia azonban a fogyasztás mérséklődést, azaz keresletcsökkenést okozott a gazdaságban, nemcsak Magyarországon...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

2 223 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái