Előfizetői tartalom

Közleményt adott ki az MNB a Revolutról

Portfolio
Közleményt adott ki az MNB a Revolutról: az írásban azt akarják egyértelművé tenni, hogy a Magyarországon igencsak népszerű fintechcég melyik ága milyen szolgáltatást nyújt hazánkban és milyen jogszabályi feltételek vonakoznak a magyar ügyfelekre. A közlemény kiadására valószínűleg a Brexit miatt került sor, de közre játszhatott az is, hogy mostanság a fintechet sok kritika éri az inkumbens szereplők részéről.

A hazai ügyfeleknek elektronikus pénzügyi szolgáltatásokat nyújtó Revolut-csoport több társasággal működik Magyarországon. Közülük a legfontosabb az angliai Revolut Ltd., illetve leányvállalata, a litvániai Revolut Payments UAB. Ezek a székhelyük tagállamában elektronikuspénz-kibocsátói és pénzforgalmi pénzügyi felügyeleti engedéllyel, hazánkban pedig a Magyar Nemzeti...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés