spanyol koronavírus getty editorial
Gazdaság

A koronavírus új mutációja terjed Európában

Portfolio
A koronavírus egy új, eredetileg spanyol mezőgazdasági munkásoktól származó variánsa gyors ütemben terjedt el Európában nyár óta, a legtöbb európai országban az új megbetegedések már ettől a mutációtól vannak – írja friss kutatásokra hivatkozva a Financial Times.
Black Friday a Portfolio-nál!
Az akció keretében a november 23. és november 27. között vásárolt éves SIGNATURE előfizetéseket most 40%-os kedvezménnyel, 17907 forintért lehet megvásárolni. Ezzel is a minőségi gazdasági tartalomgyártást támogatod. Tudj meg többet

A kutatók szerint egy, spanyol mezőgazdasági munkásoktól induló mutációja terjed most leginkább a koronavírusnak Európában, az új megbetegedések döntő részéért ez a variáns felelős, különösen az Egyesült Királyságban, ahol az új esetek több mint 80%-ánál kimutatták.

A nemzetközi tudósokból álló csapat a variánst 20A.EU1-nek nevezte el, és szerintük azok az emberek terjesztették el ezt a mutációját a vírusnak Európa-szerte, akik a nyáron Spanyolországban nyaraltak. A kutatást végző egyik genetikus szerint ennek a variánsnak a terjedése azt mutatja, hogy nem feltétlenül voltak elegendőek a nyáron érvényben lévő, a vírus terjedését korlátozó intézkedések.

A genetikus elmondta azt is, hogy a vizsgált mutáció a Sars-Cov-2 egyik korábbi verziójához sem hasonlít, amit eddig látott, mert

ez a mostani minden eddig ismert mutációnál gyorsabban terjedt el.

Egyelőre még vizsgálják, mi okozza a variáns ilyen gyors terjedését.

Minden vírus képes mutálódni, a Sars-Cov-2-nek például van egy D614G nevezetű mutációja is, amit a tudósok a többihez képest sokkal fertőzőképesebbnek tartanak - írja a lap.

A mostani, ma közzétett publikációban szereplő variáns tehát Spanyolország észak-keleti részéből indult júniusban és hamar elterjedt a helyi lakosság körében – írja a tanulmány. A kutatásban résztvevő egyik professzor szerint a mostani európai vírusminták azt mutatják, hogy ez a mutáció terjedt el a kontinensen.

A kutatás szerint az új mutáció felelt minden 10 új esetből 8-ért a briteknél, a spanyol esetek 80%-áért, az ír esetek 60%-áért és a svájci és francia esetek 40%-áért.

Mindez annak eredménye, hogy az emberek nem vették elég komolyan nyáron a vírusintézkedéseket.

Címlapkép: Jesus Merida/SOPA Images/LightRocket via Getty Images

koncert
budapest turizmus
Heiko Maas jogallamisag unios koltsegvetes megallapodas 201124
bull
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2020-12-03 Online
Agrárszektor Konferencia 2020

Az ország egyik legnagyobb és legmeghatározóbb agrárrendezvényének számít az Agrárszektor Konferencia, amelyet 2020-ban nyolcadik alkalommal szervez meg a Portfolio Csoport. Idén december 3-án, egész napos, közel 10 órányi szakmai programmal, két párhuzamos szekcióval, több mint 50 előadóval, és rengeteg izgalmas témával várjuk a résztvevőket online módon. Az esemény egyedülálló módon veszi napirendre a legfontosabb agrárgazdasági témákat, illetve nyújt prognózisokat az ágazat szereplőinek. A konferencia az agrárium minden résztvevőjének – így valamennyi méretű gazdálkodónak, élelmiszeripari cégnek, inputgyártónak, gépforgalmazónak, termékkereskedőnek, illetve államigazgatási és érdekképviseleti szakértőnek – hasznos és naprakész információkat nyújt. A résztvevők online, élőben követhetik az egész napos konferenciát, élhetnek az online rendszerünk által nyújtott, különböző kapcsolatépítési lehetőségekkel is. Ne hagyja ki az év egyik legfontosabb agráreseményét, a Portfolio Agrárszektor Konferenciát!

 

SZAKTANÁCSADÓK FIGYELEM! - NEMZETI AGRÁRGAZDASÁGI KAMARA ÁLTAL AJÁNLOTT RENDEZVÉNY! 4 pont kapható az online eseményen való résztvételért.

Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu

Felügyelő

Felügyelő
Online előadás
Megmutatjuk, hogyan tudtok akár már holnap kereskedni!
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
verplazma koronavirus terapia