sebastian kurz
Gazdaság

Jön a második lezárás Ausztriában, komoly korlátozások már keddtől

MTI
Portfolio
Ausztriában keddtől a profi sportok kivételével betiltanak minden rendezvényt, bezárnak a színházak, a múzeumok, az uszodák és a konditermek, a vendéglátóhelyek pedig csak kiszállítást vállalhatnak - jelentette be Sebastian Kurz osztrák kancellár szombaton.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

Tudjuk, hogy ezek a lépések nem népszerűek, de sajnos szükségesek,

mondta el ma délután Sebastian Kurz osztrák kancellár a komoly korlátozásokat tartalmazó csomagról.

Az intézkedések november 3-án 0 órától lépnek életbe, és előreláthatólag november 30-ig maradnak érvényben.

A hotelek sem fogadhatnak vendégeket. A veszteségek 80 százalékát az állam megtéríti. Emellett éjszakai kijárási tilalmat léptetnek életbe: Ausztria lakosai este 8 és reggel 6 között csak meghatározott esetekben - például munkába járás, sportolás vagy kutyasétáltatás miatt - hagyhatják el lakhelyüket. Személyes találkozókra legfeljebb két háztartás tagjai között kerülhet sor.    

Az iskolák és az óvodák továbbra is nyitva maradhatnak, de a felső tagozatosok és a felsőfokú oktatási intézmények tanulói áttérnek a digitális oktatásra.    

Az üzletek korlátozások nélkül nyitva tarthatnak, és a személyes szolgáltatást nyújtók - fodrászok, kozmetikusok - is folytathatják munkájukat. Ugyanakkor 10 négyzetméterre csak egy vendég juthat.    

A kórházakban és az idősotthonokban korlátozzák a látogatást. A látogatók egy negatív koronavírus-teszttel vagy megfelelő maszkkal (FFP2) léphetnek csak be az időseket, ellátásra szorulókat és betegeket ápoló létesítményekbe, és be kell tartaniuk az előírt távolságot. A szigorítás alól csak a palliatív kezeléseket és a kritikus életszakaszokban lelki segélyt nyújtó létesítmények képeznek kivételt.    

A munkahelyeknek home office-ra kell átállniuk, amennyiben az lehetséges, a munkakezdésnek csúsztatottnak kel lennie, hogy elkerüljék azt, hogy túlzsúfoltak legyenek reggelente és délutánonként a tömegközlekedési eszközök.

A vallásgyakorlás továbbra is engedélyezett, az egyházközösségek saját szabályokat alkothatnak, a temetések legfeljebb 50 jelenlévőig engedélyezettek, de csak távolságtartás és maszkviselés mellett, az esküvőket a házasságkötő termekben megtarthatják.

Decemberben a korlátozások fokozatos feloldása következhet,

mondta Sebastian Kurz, azonban egyelőre nem világos, mely területeken enyhíthetnek először, de azzal lehet számolni, hogy

télen újra lehet síelni, ha sikerül csökkenteni a fertőzések számát,

mondta a kancellár.

Kurz az esetek robbanásszerű növekedésével indokolta a szigorításokat. Megjegyezte: az intézkedéseket decemberben enyhíthetik. Ausztriában 104 925 fertőzöttje és 1109 halálos áldozata van a koronavírusnak.   

A szabályszegést szigorúan büntetik, akár 1450 eurót kell azoknak fizetniük, akik nem tartják be a ma meghozott és november 3-tól életbe lépő szabályokat.

Címlapkép: Thomas Kronsteiner/Getty Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
strand tömeg víz balaton
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
koronavirus-353289