london nagy britannia city
Gazdaság

Koronavírus: a briteknél teljes lezárás jöhet jövő héten

Portfolio
Boris Johnson brit miniszterelnök új, egy hónapig tartó lezárás mellett dönthet jövő héten Angliában, miután a tudósok szerint a járvány a legrosszabb előzetesne felvázolt forgatókönyvnél is gyorsabban terjed - árulta el egy kormányzati tisztviselő a Reutersnek.
Portfolio Signature karácsonyra is!
A legfontosabb elemzések és exkluzív tartalmak a fa alá. Akár az utolsó pillanatban is megajándékozhatsz valakit egy éves Portfolio Signature előfizetéssel. Ha pedig egyszerre több ismerősnek, barátnak, családtagnak vásárolsz éves előfizetést, akkor van lehetőség mennyiségi kedvezményre is. Így azon túl, hogy az ünnepekre hasznos ajándékkal készülsz, még a minőségi gazdasági tartalomgyártást is támogathatod. Tudj meg többet

A koronavírus-járvány egész Nagy-Britanniában gyorsan terjed, a 46 299 haláleset pedig a legmagasabb halálozást jelenti Európában. A miniszterelnök szombatra összehívott egy kabinetülést, ahol a további intézkedéseket tárgyalják meg, de végső döntés egyelőre nem született - írja a kormányzati forrásra hivatkozva a lap. Skócia, Észak-Írország és Wales külön szervezi meg a védekezést.

A miniszterelnök hétfőn tart sajtótájékoztatót, ahol bejelenti az új intézkedéseket, amelyek csak a létfontosságú boltok valamint az iskolák nyitvatartását engedélyezik. A miniszterelnök egyelőre nem erősítette meg az értesülést.

A Reuters szerint a lezárás éles váltás lenne a miniszterelnök szemléletében, aki korábban hónapokig azt állította, hogy ilyen intézkedésre nem lesz szükség.

A tudósok viszont arra figyelmeztették a miniszterelnököt, hogy ha nem tesz semmit, akkor a 80 ezer haláleset sem elképzelhetetlen az országban, a járvány ugyanis túl gyorsan terjed.

Jelenleg az országban háromfokozatú szabályrendszer van érvényben, amelyek közül a hárma szint jelenti a legnagyobb fokozatot, és közel 8,2 millió ember van most ebbe a zónába tartozó területeken.

Címlapkép: Getty Images

koronavirus-353289
Szomorú igazság: nem csak a lóvé miatt húznak el az ápolók külföldre
Készülhet a tömeg: felújítják nyáron a 4-6-os villamos pályáját
vakcina1234
koronavirus
antigén koronavírus gyorsteszt
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online előadás
Trendlovaglás, vételi és eladási zónák azonosítása, piaci aktualitásokkal fűszerezve
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu
koronavirus-353289