Előfizetői tartalom

Atomerőművet fejleszt Bill Gates - Trumpéknak tetszik az ötlet

Az Egyesült Államok energiaügyi minisztériuma is támogatja Bill Gates nukleáris energia projektjét, amellyel a Microsoft milliárdos alapító-tulajdonosa a nap- és szélenergiát kiegészítő technológiát kíván kifejleszteni. A 2027-re ígért, a konvencionális atomerőművekhez viszonyítva kisebb új reaktorok ötvöznék az atomerőművek stabilan nagy teljesítményen való üzemelésre való képességét az energiatárolással, illetve a nagyobb rugalmassággal. A közelmúltban egy másik mérföldkövet is elért a nukleáris energia, miután az első kis méretű moduláris reaktor megkapta a tengerentúli szövetségi nukleáris felügyelet biztonsági engedélyét.

A legfontosabb energetikai témákról, az olaj- és a földgáz jövőbeni szerepéről, az energiaátmenet kihívásairól, a megújulók térnyeréséről szó lesz az Energy Investment Forum 2020 konferenciánkon is, ahol az előadók között szerepel Dr. Kaderják Péter, energiaügyekért és klímapolitikáért felelős államtitkár és Varró László, a Nemzetközi Energia Ügynökség (IEA)...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái