Előfizetői tartalom

240 ezer magyar kivándorlása után tavaly jöhetett a nagy fordulat – Tényleg többen jönnek haza, mint ahányan elmennek?

Magyarország EU-csatlakozása óta 2019-ben először volt pozitív a magyar állampolgárok nemzetközi vándorlási egyenlege, vagyis tavaly már többen térhettek vissza, mint ahányan kivándoroltak – derül ki a KSH most megjelent Demográfiai évkönyvéből. A pozitív fordulat mellett még tavaly is több mint húszezer magyar próbálhatott szerencsét külföldön, utoljára 2013-ban regisztráltak ennél kevesebb kivándorlót. A célországok listáján nincs sok változás, továbbra is Ausztria, Németország és az Egyesült Királyság a legvonzóbb a magyarok számára. Persze a hasonló statisztikákat mindig érdemes óvatosan kezelni, hiszen a nemzetközi vándorlás talán a legnehezebben mérhető a szabad európai munkavállalás mellett.

Hosszú évek után fordult át az egyenleg Tavaly 1272 fő volt a magyar állampolgárok nemzetközi vándorlási egyenlege a külföldön született honosítottak nélkül – derül ki a KSH által publikált Demográfiai évkönyvből. A külföldön születetteket azért érdemes kivonni, mert az egyszerűsített honosítás miatt 2011-től a határon túli magyarok tömegesen kaptak magyar állampolgárságot...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái