Előfizetői tartalom

Az oktatás az egyik legnagyobb versenyképességi tartalék Magyarországon

Asztalos Péter, MNB
Az OECD idén ősszel is megjelentette „Education at a Glance” című éves kiadványát, amely vegyes képet fest a magyar oktatási rendszerről. A széleskörű állami óvodai rendszer, a duális képzés kiterjedtsége és a külföldi diákok arányának jelentős emelkedése kedvező, azonban a tanárok hatékonyabb terhelése és kellő utánpótlása, a korai iskolaelhagyás csökkentése és a felsőfokú végzettséggel rendelkezők növelése egyaránt jelentős versenyképességi tartalékot szabadítana fel Magyarország számára.

Az OECD minden ősszel megjelenteti az oktatási indikátorait összefoglaló Education at a Glance című kiadványát, amely több mint 20 éves múltra tekint vissza. Az egyes országok által jelentett adatok mellett a kiadvány magában foglalja az OECD által szervezett oktatási felmérések, a diákok készségeit mérő PISA tesztek, a felnőtt lakosság készségeit mérő PIAAC tesztek...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés