Előfizetői tartalom

Hogyan hat a járvány a klímaváltozásra: árt vagy használ?

Portfolio
A koronavírus miatti tavaszi lezárásokat követően számottevően javultak a környezetszennyezési adatok, idén a becslések szerint 5,5 százalékkal csökkenhet az üvegházhatású gázok kibocsátása, ami az eddig gazdasági válságok és háborúk idején mért legnagyobb csökkenés lenne. De még ez is kevés a sikerhez. A járvány elterjedése ugyanis fel is erősítheti a klímaváltozást, ha a kormányok és a vállalatok csak a rövid távú kilábalásra koncentrálnak.  Mik a lehetséges forgatókönyvek - ezt boncolgatja az Amundi Asset Management elemzése.

A koronavírus és a klímaváltozás A koronavírus miatti tavaszi lezárásokat követően számottevően javultak a környezetszennyezési adatok. A Carbon Brief becslése szerint idén 5,5 százalékkal csökkenhet az üvegházhatású gázok kibocsátása. A jelentés kitér arra is, hogy bár ez lehet a legnagyobb éves visszaesés a széndioxid-kibocsátásban, amit eddig gazdasági válság...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái