Előfizetői tartalom

Tovább estek a beruházások Magyarországon

Portfolio
2020 harmadik negyedévében a fejlesztések volumene az előző év azonos időszakitól 12, az előző negyedévitől – szezonálisan kiigazítva – 2,1%-kal maradt el - jelentette a KSH. A beruházások volumene immár a negyedik egymást követő negyedévben esik, és ezen az sem tudott változtatni, hogy a július-szeptember alapvetően egy lezárások nélküli időszak volt, vagyis a koronavírus-válság közvetlen hatása nem terhelte.

A trendszerű esés ennek ellenére természetesen nem független a koronavírus-helyzettől, hiszen a cégek jóval bizonytalanabb gazdasági környezetbe kerültek, a kilátások romlása pedig visszafogta a fejlesztési szándékokat. Ugyanakkor a beruházások csökkenése nem csupán a járványra vezethető vissza. Az uniós források húzóereje is gyengült a hétéves költségvetési ciklus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés