Előfizetői tartalom

Egészségügyi rendelet: vannak problémás pontok

Portfolio
A gyorsan elfogadott egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló törvényhez képest előrelépéseket tartalmaz az azt módosító kormányrendelet, amely a Magyar Orvosi Kamara több lényeges javaslatát is magában foglalja - mondta az InfoRádiónak Kincses Gyula, a testület elnöke, aki szerint a kormány több érdemi kérést figyelmen kívül hagyott. A Magyar Rezidens Szövetség ugyancsak örül több intézkedésnek, ugyanakkor úgy látják, az új szabályozás korlátozza az orvosok mozgásterét, így lesznek olyanok is, akiknek a magasabb bér sem lesz elég vonzó.

Vannak előrelépések és problémás területek is, összességében vegyes a kép – értékelte az egészségügyi szolgálati jogviszonyról szóló kormányrendeletet a Magyar Orvosi Kamara elnöke. Kincses Gyula az InfoRádiónak azt mondta: a kormányrendelet a "hirtelen haragból" elfogadott törvényhez képest előrelépéseket tartalmaz. Vannak olyan lényeges MOK-javaslatok, amelyek bekerültek...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái