Előfizetői tartalom

Megint rácáfoltak a magyarok a statisztikákra: 110 ezren már bebiztosították magukat a Brexit ellen

Portfolio
Június és szeptember között megint több mint tízezer magyar regisztrált az Egyesült Királyságban, hogy a közelgő Brexit előtt tartós letelepedési engedélyt biztosítson be magának. Ezzel összesen már több mint 110 ezren jelezték, hogy szeretnének maradni az országban, és az utolsó roham majd csak 2021 első felében jöhet. Viszont a szám így ismét meghaladja a hivatalos brit statisztikát a szigetországban élő magyarok számát illetően.

Volt egy kis fennakadás a statisztikában

Hetek óta vártuk a friss statisztikát a Brexittel kapcsolatos regisztrációkról, hiszen egészen idén nyárig havonta közölt adatokat a brit belügyminisztérium (Home Office). Július óta viszont nem publikáltak friss számokat, aztán most megérkezett a szeptemberi adat, vagyis átálltak negyedéves közlésre.

A friss adatok alapján három hónap alatt 10 630 magyar regisztrált, hogy a Brexit után is szeretne a szigetországban maradni. Ezzel összesen 112 330-ra emelkedett ez a szám.

A Brexit utáni szabályokról továbbra sincs megállapodás a brit és az uniós tárgyalódelegációk között, azonban a jogszabályok alapján januárban így is-úgy is kilépnek a britek, legfeljebb úgynevezett hard Brexit lesz, vagyis nem fektetik le a jövőbeli kapcsolat alapjait a felek.

Közeleg a Brexit, mi lesz az ott élő magyarokkal?

  • Már több mint 110 ezren regisztráltak
  • Több magyar él a szigetországban, mint eddig tudtuk
  • Van még kilenc hónap regisztrálni

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés