Előfizetői tartalom

Megmenekül a magyar turizmus? A csődhullám és a tömeges elbocsátások előtt lépett közbe a kormány

Budapesten elhanyagolható az üzleti turistaforgalom, és azokon a vidéki településeken, ahol jelentősebb az ipar (mint például Székesfehérvár, Kecskemét, Győr vagy Debrecen), szintén csak lézengenek az üzleti vendégek. A hotelek többsége gyakorlatilag bezárt. Egyelőre a tulajdonosok körében eladási pánik nincs, de a tartalékait év végére mindenki feléli. Némi gyógyír, hogy a szállodai szövetség most arról egyezett meg a kormánnyal, hogy újra bevezetik a szálláshelyadó szolgáltatóknál a bruttó bér 50 százalékának megfelelő támogatást, amit kiterjesztenek az utazási irodákra is. Ezek a cégek mentesülnek a munkáltatói járulékfizetési kötelezettségek alól is. A támogatást akkor kapja meg január után is a szektor, ha újra kéri.

Az üzleti vendégforgalom a töredékére esett vissza. Míg az év végi, főleg az ünnepi időszak előtt a hazai szállodáknak tavaly 85-90 százalékos foglaltságuk volt, jelenleg a még nyitva maradt hoteleknél 0 és 5 százalék közé tehető. Hévízen is lényegében miden szálloda felfüggesztette a működését. A turisztikai szempontból kiemelt város mellett, Alsópáhokon van...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés