Előfizetői tartalom

Koronavírus Magyarországon: kiugró napi fertőzöttadat érkezett

Portfolio
6197 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 271 200 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma - közölte a kormányzati koronavírus portál. Az új fertőzési adatok egyhetes csúcsot jelentenek, és ezek mellett sajnos elhunyt 171 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 6622 főre emelkedett. A gyógyultak száma is folyamatosan nő, jelenleg 78 700 fő, az aktív fertőzöttek száma 185 878. Az aktív fertőzöttek 19%-a, az elhunytak 21%-a, a gyógyultak 23%-a budapesti. 7841 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 610-en vannak lélegeztetőgépen. Több adat is arra utal, hogy a járványügyi folyamatokban enyhe javulás következett be, azonban a nagyfokú bizonytalanság miatt csak óvatos következtetéseket lehet levonni.

Nem csillapodik a járvány Magyarországon, legalábbis ami a napi fertőzöttszámot illeti. Egy hetes csúcs ugyanis a 6197 fő. A 7 napos mozgóátlag értéke viszont óvatosan, de tovább csökkent 4735 főre. Ez azt jelenti, hogy a december elején látott csúcstól fokozatosan távolodik a járványgörbe. A mai adat a hétnapos mozgóátlag felett van. A járványügyi folyamatok enyhe...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái