Előfizetői tartalom

Tetszhalott állapotban az utazási irodák - Mi lesz így a nyaralással?

Tavaly 1 millió utas pihenését szolgálták ki a magyarországi utazási irodák, idén ez a töredéke lehet majd. A kormány napokban bejelentett mentőcsomagjába az utazási irodák is bekerültek, számukra is jár a december-januári időszakra a munkáltatói járulékfizetés alól felmentés, illetve a bruttó bér 50 százalékának a kifizetése, maximum 241 500 forintig. Az utazási irodáknak a járványügyi zárlatok miatt azonban nemcsak a gyakorlatilag nullára apadó árbevétel okoz problémát, hanem az is, hogy sem a biztosítók, sem pedig a bankok nem nagyon kötnek velük újabb szerződéseket. A cégek nagy része hibernálta magát, és bízik egy erősebb tavaszi nyitásban.

„Nagyon örültünk a kormányzati támogatás bejelentésének, mert az egész szektor nagy bajban van. A koronavírus-járvány az utazási irodákat sújtotta leginkább a turisztikai szektorban” – vázolta az elmúlt időszakot Molnár Judit, a Magyar Utazási Irodák Szövetségének elnöke. Az utazási irodák árbevétele lenullázódott, állandóan bizonytalan környezetben, gyakorlatilag...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái