Előfizetői tartalom

Versenyképesség világjárvány idején - Jóindulatú elégséges Magyarországnak

A Világgazdasági Fórum (WEF) hosszú késésekkel és viszontagságokkal tarkítva idén is megjelentette Globális Versenyképességi jelentését, amely merőben más lett, mint a korábbiak. A legszembeötlőbb különbség, hogy 2020-ban nem készült versenyképességi rangsor. Ennek gyakorlati oka az, hogy csupán 37 országban (köztük Magyarországon) sikerült a tavaszi lezárások idején elvégezni azt a felmérést, amely a jelentés alapját képezi. Ettől függetlenül a kutatás szerkezetén valószínűleg egyébként is változtatni kellett volna.

A válság hatása Olyan súlyos recessziók idején, mint amit a világgazdaság tavasszal átélt, a versenyképesség íratlan szabályai teljesen megváltoznak. Amit korábban még akár versenyjogi szabályok tiltottak, például állami támogatás rezidens vállalatoknak, közbeszerzési eljárás nélküli állami beszerzések, exporttilalmak stb., most kifejezetten szükségesek voltak ahhoz...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés