Előfizetői tartalom

Durván fékezte a világot a koronavírus - De kik voltak a leggyorsabbak?

Portfolio
Az idén is megnéztük, hogy melyek voltak a világ leggyorsabban növekvő gazdaságai. Ahogyan azt megszokhattuk, a tízes listán az alacsony fejlettségű afrikai és kelet-ázsiai országok sorakoznak, bizonyítva, hogy nagy léptékben igenis létezik a világban a felzárkózás. 2020-ban azonban a top10-be kerülés fontos kritériumává vált, hogy a koronavírus-válság ne üsse meg annyira az országot, mint másokat. A globális fékezés még így is érződik: míg az elmúlt években jellemzően 6% feletti GDP-növekedés kellett az élbolyhoz, addig most 2% alatti bővüléssel be lehetett kerülni.

10-6. Toplistánk alapját most is az IMF 2020-ra vonatkozó előrejelzései adják. A Nemzetközi Valutalap több mint 190 ország GDP-növekedését becsli meg. 10. Etiópia: 1,9%-os GDP-növekedés Fotó: Getty Images Etiópia rendszeres részvevője a listánknak, hiszen nagyon szegény, ám gyorsan fejlődő térségről van szó. Afrika második legnépesebb országa az idén még hátra...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái