Előfizetői tartalom

Magyarországon 290 ezer munkanélküli volt decemberben

Portfolio
Decemberben 290700 álláskereső volt Magyarországon. Ez az előző év azonos időszakához képest jelentős növekedés, az elmúlt hónapokhoz viszonyítva azonban július óta csökkenés tapasztalható. Az álláskeresők 48,4%-a, 140,8 ezer fő semmilyen pénzbeli támogatást nem kapott a tárgyhónapban. A tartósan, egy éven túl nyilvántartásban lévő álláskeresők számában 19%-os növekedést állapíthatunk meg.

2020. decemberben a Nemzeti Foglalkoztatási Szolgálat regiszterében 290,7 ezer álláskereső szerepelt, ami több mint 55,8 ezer fős növekedés az előző év azonos időszakához képest, így 2019. decemberhez képest az álláskeresők száma 23,8%-kal nőtt. Ez az előző év azonos időszakához képest jelentős növekedés, az előző hónaphoz viszonyítva azonban csökkenés tapasztalható...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés