Előfizetői tartalom

Draskovics: egy fillér sem jut autópályaépítésekre, titok az elvárt kamatpálya is

Portfolio
Draskovics Tibor leszögezte, hogy 2005-ben egyes áthúzódó kisebb projektektől eltekintve egyetlen fillér sem jut állami pénzből az autópálya-építésekre, a forrásokat a magánszféra fogja biztosítani, koncessziós keretek között. Draskovics felhívta a figyelmet, hogy az M5-ösnél (22 milliárdos éves bérleti díj) már kedvező tapasztalataik vannak, és ezek indították arra, hogy nyissanak a PPP-megoldás felé.

A 2005-ös költségvetés kamatkiadásokra 880 milliárd forint szán. Draskovics Tibor kijelentette, hogy a PM nem fogja nyilvánosságra hozni azt a kamatpályát, amivel számoltak a jövő évi tervezéshez, mert " nem szeretnénk üzenni a jegybanknak, hogy milyen kamatcsökkentéseket hajtson végre". Az önkorányzatok normatív támogatására összességében 282.1 milliárd forint jut...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés