Előfizetői tartalom

Még mindig nagyon hasít a kínai szolgáltatószektor

MTI
Lassuló ütemben növekedett a kínai szolgáltatóipar teljesítménye decemberben, miközben a kiadások jelentős növekedése miatt a szektorban működő vállalatok az elmúlt közel 13 évben látott legnagyobb mértékű áremelést alkalmazták - derül ki a Caixin Insight Group kínai kutatóintézet és az IHS Markit londoni székhelyű pénzügyi-gazdasági adatszolgáltató közös felméréséből.

A Caixin/Markit szerdán közzétett adatai szerint a kínai gazdaság több mint felét kitevő szolgáltatószektor beszerzésimenedzser-indexe (BMI) decemberben 56,3 pontra ereszkedett a novemberi 57,8 pontról. Bár az adat a megelőző két hónapnál visszafogottabb növekedést jelzett, a bővülés mértéke így is az elmúlt évtizedben regisztrált legerősebb adatok közé tartozott,...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés