Előfizetői tartalom

Oltásigazolással mehetünk csak tömegrendezvényekre? Ezt tudjuk eddig a magyar rendszerről

Portfolio
A kormányközeli Ripost friss értesülései szerint könnyen elképzelhető, hogy sok helyre, főleg tömegrendezvényekre csak az oltással rendelkezőket és a koronavíruson már átesetteket fogják beengedni Magyarországon is. Több nemzetközi cég is szerződést kötött digitális oltásigazolások fejlesztőivel, Franciaországban pedig már a parlamentig jutottak a tervek. Úgy tűnik, technológiailag Magyarország sincs e téren lemaradva: a két mobilapplikációból álló magyar rendszert karácsony előtt kifejlesztették, összefoglaljuk, mit tudunk eddig róla.

„Lesz olyan koncert, focimeccs vagy konferencia, amit nem látogathat olyan ember, aki nincs beoltva. Ez igaz lehet több utazási célpontra is. Az oltottság igazolásához egy digitális egészségügyi útlevélre lesz szükségünk. A belügyminisztérium már kifejlesztette ehhez a technikai hátteret is” – írja a lap. Kapcsolódó cikkünk 2020. 12. 22. Csak oltásigazolással mehetünk...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés