Előfizetői tartalom

Összeomlott a magyar turizmus

Portfolio
Novemberben a beutazási korlátozások, illetve a kereskedelmi szálláshelyekre vonatkozó, a koronavírus-járvány megfékezésére irányuló védelmi intézkedések hatására a külföldi vendégek által a kereskedelmi szálláshelyeken eltöltött éjszakák száma 93%-kal visszaesett az előző év azonos időszakához képest. A belföldi vendégek által eltöltött éjszakák száma 76%-kal csökkent, írja a KSH. Az összes vendégéjszaka 76%-át a belföldi vendégek töltötték el. A kereskedelmi szálláshelyek – folyó áron számolt – összes bruttó árbevétele 85%-kal volt kevesebb az előző év novemberinél. A belföldi vendégéjszakák száma a szezonálisan és a naptárhatással kiigazított adatok alapján az előző hónaphoz mérten 65%-kal csökkent.

2020. novemberben az előző év azonos hónapjához képest: A külföldi vendégek száma 96, a vendégéjszakáké 93%-kal visszaesett. A szálláshelyekre érkezett 20 ezer vendég 75 ezer vendégéjszakát töltött el. A vendégek nagy része szállodában szállt meg, az ott eltöltött éjszakák száma kevesebb mint tizedére csökkent. Az üdülőháztelepeken, a kempingekben, a panziókban...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés