Előfizetői tartalom

Ismét recesszió fenyegeti Európát a koronavírus miatt: hogy reagál az EKB a veszélyre?

Portfolio
Aligha forgatja fel a monetáris politikát a csütörtöki kamatdöntésével az Európai Központi Bank. Frankfurt jelenlegi "távolságtartó" monetáris politikájának nem is jut sok szerep a koronavírus-válság kezelésében, hiszen az euróövezet gazdasági teljesítményét most elsősorban a járvány fejleményei és az arra adott fiskális válaszok befolyásolják. Ez a kényelmes pozíció viszont könnyen megszűnhet, ha az euró gyors és váratlan erősödésbe kezd, vagy az inflációs várakozások (amelyeket a jegybank az ING elemzői szerint alábecsül) megugranak.

Mind a rövid, mind a hosszú távú kockázatok hangsúlyosabbá váltak az EKB decemberi kamatdöntő ülése óta - írja elemzésében az ING Bank. A rövid távú kockázatokról szólva a bank elemzői szerint azok most inkább lefelé mutatnak a járvány terjedése és az ez ellen hozott intézkedések miatt. Továbbá az oltási programok is sokkal problémásabbnak tűnnek, mint azt előzőleg...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái