Előfizetői tartalom

A magyarok az egyik leginkább oltásellenesek az EU-ban, de várják a hiteles információkat a kormánytól a vakcinákról

Portfolio
A magyar lakosság az egyik leginkább oltásellenes az egész EU-ban és hiteles információkra várna a környezetétől, illetve a hatóságoktól, de közben az emberek kétharmada nem tekinti transzparensnek a hatóságok kommunikációját a vakcinák ügyében – derül ki az Európai Bizottság által megrendelt, most közzétett oltási közvélemény-kutatásából. Idehaza a gyors átoltottságot mindezek mellett az is hátráltathatja, hogy az emberek közel háromnegyede szerint túl gyorsan fejlesztették ki a vakcinákat és az is nagyon érdekes, hogy miközben relatív magas a magyar lakosságon belül az igazolt koronavírus-fertőzöttek és elhunytak aránya, aközben éppen az egyik legkevésbé a magyarok félnek attól, hogy elkapják a fertőzést. A felmérés eredményei azt is üzenik, hogy a magyarok többsége szeretne több hiteles információt kapni a vakcinák biztonságosságáról, ez pedig segíthetne enyhíteni az oltásokkal kapcsolatos szkepticizmust is és így végülis hozzájárulhatna a járvány mielőbbi legyőzéséhez.

Az EU megbízásából december 10-19 között online elvégzett uniós közvélemény-kutatásnak a minap tették közzé az eredményeit látványos ábrák segítségével, amelyek közül az első rögtön rámutat arra, hogy a magyar lakosság az egyik leginkább oltásellenes az összes tagállam között. A magyaroknak ugyanis csak 12%-a oltatná be magát olyan gyorsan, amilyen gyorsan csak...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái