covid-vilag-koronavirus-406846
Gazdaság

Százmillióhoz közelít a koronavírus-fertőzöttek száma a világon, jönnek az utazási korlátozások az EU-ban

Portfolio
98,2 millió fertőzöttet, 2,1 millió elhunytat és 54,2 millió gyógyultat tartanak nyilván a világon a koronavírus-járvánnyal összefüggésben a Johns Hopkins Egyetem szombati adatai szerint. Nem csitul a pandémia: egy nap alatt közel 700 ezer új fertőzöttet regisztráltak. A koronavírussal kapcsolatos szombati híreink ebben a cikkben követhetők nyomon a nap folyamán.

Koronavírus: közel 500-an haltak meg egy nap alatt Olaszországban

A friss adatok szerint 488 áldozatot követelt egy nap alatt a koronavírus Olaszországban, emellett több mint 13 ezer új fertőzöttet találtak.

Az elmúlt napon több mint 286 ezer tesztet végeztek el az olaszok, ebből több mint 13 ezer teszt lett pozitív.

Az országban eddig már 85 162 ember halt bele a koronavírusba és 2,46 millió ember fertőződött már meg a vírussal.

 (Reuters)

Francia orvosok: maradj csendben, ha tömegközlekedsz, akkor nem terjed a koronavírus

Francia orvosok szerint a tömegközlekedési eszközökön utazóknak kerülniük kellene az egymással való beszélgetést és a telefonálást, mivel így jelentősen csökkenthető lehet a koronavírus terjedése – számol be a hírről a Reuters.

Tovább a cikkhez

Utazási korlátozásokat vezetnek be az EU-ban a mutáns koronavírus miatt

Több európai országban is életbe léptek vagy a hétvégén életbe lépnek az utazási korlátozások elsősorban a koronavírus új, fertőzőbb mutációjának megfékezése érdekében – írja az Index a Deutsche Wellére hivatkozva.

Tovább a cikkhez

3 millió AstraZeneca-vakcinát várnak a németek februárra

A német egészségügyi miniszter 3 millió AstraZeneca-vakcinára számít februárban a gyártótól, még a gyártási problémák ellenére is – írja a Reuters.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: több százezer Pfizer-vakcinához juthatnak egy trükkel az amerikaiak

Ahogyan azt már többek között Magyarországon is alkalmazzák, az amerikai gyógyszerügynökség is jóváhagyta, hogy a Pfizer eredetileg 5 dózisú fiolájából 6 adagot nyerjenek ki – számol be a hírről a CNN.

Tovább a cikkhez

Brit szakértők: kérdéses, hogy több halálesetet okoz-e a mutáns brit koronavírus

Több brit szakértő is megkérdőjelezte szombaton azt az előző napi tájékoztatást, hogy a koronavírus néhány hónapja Nagy-Britanniában azonosított új variánsa a korábbi változatnál valamivel több halálesetet okozhat.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Franciaországban is kitolnák a vakcina második dózisának beadását

A francia egészségügyi hatóság javaslata szerint el kellene tolni időben a második dózis beadását a vakcinákból, az ok pedig ugyanaz, amire anno a britek is hivatkoztak: időt lehetne nyerni az új vakcinák megérkezéséig és több embert be lehetne oltani - írja a Bloomberg.

Tovább a cikkhez

Szlávik szerint, ha engedélyeznek egy védőoltást, akkor az biztonságos

Azok a védőoltások, amelyeket a hatóságok engedélyeznek - legyenek akár hagyományosan vagy korszerű, új technológiával előállítva - egyaránt hatékonyak és biztonságosak - mondta a Dél-pesti Centrumkórház infektológus főorvosa szombaton a közmédiának.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: már az Egyesült Államokban is megjelent a vírus új mutációja

Egyre biztatóbb a járványhelyzet a vakcinák tekintetében, ugyanakkor a napi esetszámokat és a mutálódó koronavírust nézve folyamatosan romlik a helyzet világszerte. Az Egyesült Államokban már átlépte a 20 milliót a regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma, és már itt is felbukkant a vírus gyorsan terjedő mutációja, amelyet néhány hete azonosítottak elsőként Délkelet-Angliában. A koronavírus-járványról szóló híreink percről percre.

Tovább a cikkhez

Csehország is kevesebb vakcinát kap a következő hetekben

Az eredetileg tervezettnél mintegy 20 százalékkal kevesebb, koronavírus elleni vakcinát kap Csehország a következő néhány hétben a Pfizer/BioNTech cégektől - közölte Jan Blatny cseh egészségügyi miniszter szombaton a dél-morvaországi Brünnben, miután megkapta az egyik helyi kórházban a védőoltás második adagját is. Közben a vendéglátósok megelégelték a korlátozásokat és a tilalom ellenére országszerte rövidebb-hosszabb időre kinyitottak.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: Horvátország felfüggeszti a lakosság oltását

Horvátország felfüggeszti a lakosság beoltását, mivel nincs elegendő oltóanyag, a meglévő vakcinát azok kaphatják meg, akik már megkapták a védőoltás első adagját - közölte Krunoslav Capak, a horvát közegészségügyi intézet (HZJZ) igazgatója.

Tovább a cikkhez

Vörös besorolást kapott Magyarország a keleti szomszédtól

Ukrajnában továbbra sem lassul a koronavírus-fertőzés terjedése, szombatra is csaknem ötezer új beteget jegyeztek fel, csupán 420-szal kevesebbet a megelőző napinál. Magyarországot közben ismét a vörös zónába sorolta Ukrajna.

Tovább a cikkhez

Oroszországban a novemberi szintre csökkent az új fertőzések száma

Oroszországban az igazolt koronavírus-fertőzöttek száma az elmúlt napon 20 921-gyel, 3 698 273-re emelkedett a szombaton közzétett hivatalos adatok szerint, ami a legalacsonyabb adat november 11. óta. Ez azt jelenti, hogy eddig az összlakosság valamivel több mint 2,5 százalékánál mutatták ki a fertőzést. 

Az aktív fertőzöttek száma 519 987, a halálos áldozatoké 559-cel 68 971-re, a felépülteké pedig 27 779-cel 3 109 315-re emelkedett. A halálozási ráta 1,89 százalék, a gyógyultak száma immár ötödik napja haladta meg a fertőzöttekét. Az országban a járvány kezdete óta több mint 98,9 millió, az elmúlt napon pedig mintegy 436 ezer laboratóriumi tesztet végeztek el. Koronavírus-fertőzés gyanújával 643 128 embert tartanak orvosi megfigyelés alatt.  Az oroszországi oltóanyagok fejlesztését finanszírozó Oroszországi Közvetlen Befektetési Alap (RFPI) közölte, hogy a Szputnyik V vakcinát Törökországban is gyártani fogják, és a technológiaátadás már megkezdődött.

(MTI)

Olimpia koronavírus idején: az összes sportolót beoltanák

Brit sajtóértesülés szerint a Nemzetközi Olimpiai Bizottság (NOB) az Egészségügyi Világszervezettel (WHO) együttműködve azt tervezi, hogy a tokiói játékok minden résztvevő sportolóját beoltatja a koronavírus ellen.

Tovább a cikkhez

Népszava: el sem kezdődött Magyarországon az orosz vakcina klinikai vizsgálata

El sem kezdődött a Szputnyik V hazai klinikai vizsgálata, a hazai engedélyt az orosz tesztek alapján adták meg – állítja a Népszava.

Tovább a cikkhez

Tüntetésekkel szegik meg a koronavírus-korlátozásokat Oroszországban

Az orosz Távol-Keleten megkezdődtek szombaton az előzetes letartóztatásba helyezett ellenzéki aktivista, Alekszej Navalnij érdekében meghirdetett, nem engedélyezett országos tüntetések, és megindult a résztvevők elleni hatósági fellépés is. Navalnij hívei a közösségi médiában több mint 90 oroszországi városban szólítottak fel tüntetésekre. Habarovszkban - amely az időzóna szerint hét órával előbbre jár Moszkvánál - ellenzéki aktivisták által megosztott videofelvételeken az látható, amint rendőrök tüntetőket vernek és zsúfolnak be egy rabszállító autóba. A távol-keleti városban egyúttal Szergej Furgal, a népszerű korábbi kormányzó letartóztatása ellen is tiltakoznak. Tüntetők százai vonultak Vlagyivosztok és Irkutszk utcáira is, dacolva a dermesztő hideggel. "Mi vagyunk az erősek" és "Putyin hazug" - kiáltozták. A hatóságok az előző napokban óvtak a részvételtől a nem engedélyezett tüntetéseken, amelyek amúgy is hónapok óta be vannak tiltva a koronavírus-járvány miatt. (MTI)

Merkely Béla a koronavírusról: jobb a vakcina, mint átesni a betegségen

A kormány internetes tájékoztató videósorozatot indít az oltással kapcsolatban – közölte a Kormányzati Tájékoztatási Központ.

Tovább a cikkhez

Újrakezdődik az oktatás Montenegróban

A jövő héten újrakezdődik az oktatás Montenegróban, az iskolák négyötöde úgy döntött, hogy a tanítást nem az interneten keresztül folytatják, így a diákoknak hétfőn vissza kell térniük az iskolapadokba. Montenegróban egy hónappal elhalasztották az iskolakezdést, és október elsejétől a legtöbb helyen online oktatás folyt. A második félév megkezdése előtt az iskolák dönthettek, hogy miként folytatják a tanítást.    A regisztrált koronavírus-fertőzöttek száma szombatra Szerbiában 1709-cel 380 802-re, Koszovóban 289-cel 57 317-re, Észak-Macedóniában 307-tel 90 137-re, Montenegróban 484-gyel 57 482-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 214-gyel 119 422-re növekedett. A járvány halálos áldozatainak száma Szerbiában az utóbbi 24 órában 19-cel 3849-re, Koszovóban 14-gyel 1447-re, Észak-Macedóniában 14-gyel 2768-ra, Montenegróban hárommal 765-re, Bosznia-Hercegovinában pedig 15-tel 4490-re nőtt. (MTI)

Koronavírus Magyarországon: megérkeztek a szombat reggeli adatok

1344 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést, ezzel 358 317 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 93 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 11 904 főre emelkedett - közölte a koronavirus.gov.hu kormányzati portál.

Tovább a cikkhez

Stagnált a cégek száma Magyarországon 2020-ban

Bár kevesebb cég szűnt meg, kevesebb felszámolás, csőd és kényszertörlés indult, csak minimális mértékben nőtt a vállalkozások száma 2020-ban az előző évhez képest. Miközben az ágazatok nagy többségénél kevesebb cég működött 2020 végén, mint egy éve, a megyék túlnyomó többségében emelkedett ez az érték - közölte a Bisnode.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: gyanús tesztek miatt nem fogad dubaji járatokat Dánia

Dánia átmenetileg nem fogad légi járatokat az Egyesült Arab Emírségekből, mert felmerült a gyanú, hogy nem megbízhatók azok a koronavírustesztek, amelyeknek a Dubajból kiutazókat vetik alá - közölték a dán hatóságok pénteken.

Tovább a cikkhez

Online oktatással kezdődik az új félév a magyar egyetemeken

Alapvetően online oktatással kezdik meg az új félévet februárban a felsőoktatási intézmények, de egyes gyakorlati képzések továbbra is a hallgatók jelenlétével zajlanak majd - derül ki az MTI kérdésére adott válaszokból. Az egyetemek folyamatosan figyelemmel kísérik a kormány járványhelyzetre vonatkozó intézkedéseit és ezek függvényében alakítják az oktatást.

Tovább a cikkhez

Koronavírus: jön az orosz vakcina Magyarországra, máshol már enyhítenek a korlátozásokon

A világban 97,47 millióra emelkedett a koronavírus-fertőzöttek, 2 millió 88 ezerre a halálos áldozatok és 53,7 millióra a gyógyultak száma a baltimore-i Johns Hopkins Egyetem péntek reggeli adatai szerint. Egy nap alatt több mint 1300 koronavírusos fertőzöttet azonosítottak Magyarországon, miközben közel 100 fő hunyt el. Ha az időseket és a védekezésben résztvevőket sikerül beoltani, akkor kezdhetünk beszélni arról, mikor, milyen ütemben oldjuk fel a korlátozásokat - mondta Orbán Viktor. Ezt követően Szijjártó Péter közölte, szerződést írt alá a magyar kormány Oroszországgal nagy mennyiségű Szputnyik V vakcina beszerzéséről.

Tovább a cikkhez
frankfurt
5g_mobiltorony
koronavirusvakcina_oltas
koronavírus vakcina oltás 2 getty stock

Kiszámoló A bőség zavara

A mai ember a bőség zavarában él. Elég elmenni egy bevásárlóközpontba, bemenni az éttermi részre vagy ellátogatni...

Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

protokoll és rendezvényszervezési szakértő

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online előadás
Tedd meg az első lépéseket a tőzsdei befektetéset terén-fogjuk a kezed!
Online előadás
Mik azok a japán gyertyák és miért hasznosak? Aktuális, élő példák az amerikai részvénypiacról.
beteg korhaz infuzio