Előfizetői tartalom

Az EKB vezető közgazdásza szerint a koronavírus nem okoz tartós gazdasági károkat

Portfolio
A koronavírus ellen hozott korlátozások nem tűnnek el idén teljes mértékben Philip Lane, az Európai Központi Bank igazgatótanácsának tagja szerint. Az ír jegybank egykori elnöke szerint viszont az intézkedések nagy részét nyáron visszavonják, vagyis a gazdasági aktivitás akkor kezdhet helyreállni. Lane egyben azt is elmondta, hogy az eszközvásárlási program vélhetően a járvány után is velünk marad, de annak mértéke nem lesz akkora, mint a járvány idején.

Philip Lane, az EKB igazgatótanácsának tagja és vezető közgazdásza a Portfolio-nak úgy nyilatkozott, hogy a kötvényvásárlás a pandémia utáni években vélhetően fennmarad, amíg az EKB el nem éri az inflációs célt, de a pandémia utáni eszközvásárlás mértéke várhatóan messze nem lesz akkora, mint jelenleg. Lane emellett hangsúlyozta, hogy a reálgazdaságban minden a járvány...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés