koronavírus maszk
Gazdaság

Koronavírus: megjöttek a szerdai magyar adatok

Portfolio
1004 újabb magyar állampolgárnál mutatták ki az új koronavírus-fertőzést (COVID-19), ezzel 361 881 főre nőtt a hazánkban beazonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 85 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 12 198 főre emelkedett.

A friss adatok nagy vonalakban a koronavírus-járvány további kis mértékű enyhülését mutatják. Az 1004 új fertőzött ugyan magasabb adat, mint a megelőző két napi (főként hétvégi eseteket tartalmazó) számok, de az egy hetes átlag alatt maradt.

A trendvonal alapján összességében azért úgy tűnik, mintha az utóbbi napokban megállt volna a január első felében látott érdemi lassulás. Hasonló képet látunk a súlyosabb esetek számának alakulásában: a csökkenő tendencia nem tört meg, de az utolsó adatok már inkább stagnálás közeli helyzetet tükröznek. 3809 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 255-en vannak lélegeztetőgépen. Természetesen mindezek alapján korai lenne megmondani, hogy valóban megállt-e járvány visszaszorulása, vagy csak egy kis megakadás után újra csökkenést láthatunk majd.

Egyelőre nem látunk megtorpanást az elhunytak trendjében. Karácsony óta 120 körüli szintről lassan, fokozatosan 80-hoz körüli szintre süllyedt a napi áldozatok száma. Amennyiben a fertőzéses és súlyos esetek számában megfigyelt stagnálás kitart, akkor számítanunk kell arra is, hogy a halottak számának csökkenése is elakadhat.

Az új fertőzöttek regisztrálása hozzávetőleg stabil (és viszonylag alacsony) pozitivitási ráta mellett történik, ami megerősíti, hogy a járvány nagyjából stagnálhat az országban.

A területi adatok azt mutatják, hogy a koronavírus népességarányosan viszonylag kis különbségekkel van jelen az országban. Ez egyrészt jó hír, hiszen nem utal új gócpontok kialakulására, másrészt figyelmeztető, hogy minden megyében ott van a járvány, tehát az óvatosság továbbra is indokolt. A legerőteljesebben a dél-dunántúli térségben lehet jelen a vírus.

koronavirus5

A védőoltások beadása továbbra is igen alacsony tempóban zajlik. Tegnap 3 ezren kapták meg a vakcinát, ezzel 150 ezer fölé emelkedett az első oltásban részesülők száma. Népességarányosan az átoltottság nem éri el az 1,6%-ot. A második oltást mintegy ötezren kapták meg, ezzel a csoport 17 772 főre bővült.

Címlapkép: Getty Images

Palkovics László
szijjarto_fbvideo
autópálya m6 építés nif
london191217gettystock
vakcina
joe biden chip
Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó modern irodaházak

Az iroda ma már több, mint egy munkahely. Találják meg most cégük új otthonát.

Infostart.hu
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Palkovics László