amerika sas
Gazdaság

Nőtt az amerikai GDP a negyedik negyedévben

Portfolio
Évesített szinten 4%-kal nőtt az amerikai GDP 2020-ban a negyedik negyedévben a frissen közölt adatok szerint. Éves szinten 3,5% volt a visszaesés.

Az elemzői konszenzussal tökéletesen egyező mértékben, 4%-kal nőtt az amerikai gazdaság negyedik negyedéves teljesítménye évesített alapon. Ez azt jelenti, hogy az amerikai gazdaság a negyedik negyedévben nagyjából 1%-kal növekedett az előző negyedévhez képest. Éves szinten 3,5% volt a visszaesés.

Az adat kedvező, ugyanis a negyedik negyedévben Európában és az Egyesült Államokban is romlott a járványhelyzet, és a különböző indikátorok is romlásról árulkodtak Amerikában. A 4%-os növekedés ehhez képest szép teljesítmény, bár messze elmarad a harmadik negyedéves 33,4%-os növekedéstől (ez szintén az egész évre vetített szemlélet, valamint a második negyedév rettenetesen rossz adata miatt tűnik ennyire kiugrónak).

Az amerikai gazdaság még mindig a 2019-es szint alatt teljesít, és jó esetben idén év végére tudja ledolgozni a visszaesést.

A GDP-vel egyidőben érkezett a heti munkanélküliségi adat is, eszerint újabb 847 ezer ember adott be segélykérelmet a január 22-i héten. Ez kevesebb, mint az elmúlt hetek átlaga és az elemzői várakozást is alulmúlta.

Címlapkép: Getty Images

pos terminál bankkártya
parlament halászbástya budapest getty stock
pláza bevásárlóközpont
mark machin
koronavírus járvány csehország maszk prága metró

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Ügyvédek

A legjobb ügyvédek egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
sin korona ujsag