Előfizetői tartalom

Elon Musk az éghajlatváltozás elleni küzdelem jegyében 100 millió dolláros összdíjazású versenyt hirdetett

MTI OS
|
Portfolio
Az emberiség történelmében az eddigi legnagyobbnak számító díj célja az, hogy felkeltse az újítók figyelmét és ösztönözze őket olyan skálázható szén-dioxid-kivonási megoldások kifejlesztésére, amelyekkel sikeresen felvehető az éghajlatváltozás elleni küzdelem. Az XPRIZE, amely globális vezető szerepet tölt be az emberiség előtt álló legnagyobb kihívások leküzdését célzó, ösztönző erejű versenyek tervezése és lebonyolítása terén, ma bejelentette, hogy Elon Musk és a The Musk Foundation (Musk Alapítvány) szponzorálásával szén-dioxid kivonási megoldások kifejlesztését célzó, 100 millió USA dolláros összdíjazású versenyt hirdet XPRIZE Carbon Removal néven.

A négy éven át tartó globális versenyre a világ bármely tájáról benevezhetnek azok az újítók és csapatok, akik képesnek érzik magukat olyan megoldások kidolgozására és bemutatására, amelyekkel közvetlenül kivonható a szén-dioxid a légkörből vagy az óceánokból, majd a környezetet nem veszélyeztető módon hosszú távon tárolható. A verseny nyertes csapatainak be...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés