Előfizetői tartalom

"Kerül, amibe kerül" - Európa szenvedő országát is megmenti a nagy varázsló?

Megoldódni látszik az olasz kormányválság, széles támogatottsággal alakulhat meg a közgazdász Mario Draghi technokrata kormánya. Hatalmasak az elvárások az EKB egykori elnökével szemben, de minden okunk megvan azt feltételezni, hogy valóban a legjobb embert választották az olaszok a 220 milliárd eurós EU-s forrás elosztására. Draghi nem csak jelentős szakmai eredményekkel, de széles nemzetközi beágyazottsággal is rendelkezik, és okkal bírja a politikai paletta széles körének bizalmát. Csodákat persze nem várhatunk, de azért nagy az esély rá, hogy Draghi (vélhetően) rövid kormányzása után Európa nagy betege már legalább a lábadozást megkezdi.

Úgy néz ki, Matteo Renzi egykori kormányfő kísérlete Giueseppe Conte miniszterelnök kigolyózására sikeres volt. Az Öt Csillag Mozgalom (M5S) jogász-politikusának helyét egy igazi technokrata-közgazdász, Mario Draghi, az Európai Központi Bank egykori elnöke veszi át. Draghinak alig van pártpolitikai múltja, az általa vezetett technokrata kormány fő felelőssége a koronavírus...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés