Előfizetői tartalom

Kínos találkozón fedte fel a kínai elnök, mi lehet a radikális magyar kormánydöntések egyik mozgatórugója

Portfolio
A diplomáciában ritkán látott húzással hat uniós tagállam szándékosan csak miniszteri, vagy miniszterelnök-helyettesi szinten képviseltette magát a keddi 17+1 csúcstalálkozón, amelyet a kínai elnök hívott össze, így ez nagy meglepés volt az ázsiai óriásgazdaság számára, és erős jelzést kapott arra, hogy ki hogyan gondolkodik az új amerikai vezetés mellett a kínai mosolyoffenzíváról a kelet-közép-európai térségben. Magyarországot Orbán Viktor kormányfő képviselte és a magyar kormányzati helyett kínai sajtójelentésekből derült ki, hogy miket is ígért Hszi Csin-Ping többek között Magyarországnak a következő évekre. Agrárterületen például kifejezetten nagy lehetőségeket. Ezek rögtön más perspektívába helyezik két minapi radikális magyar kormánydöntés hátterét és erősítik a megalapozottságukat.

Hat renitens tagállam, erős üzenet A koronavírus-járvány miatt csaknem egy évet csúszott a Kína és 17 kelet-közép-európai ország vezetőivel rendezett tegnapi online találkozó, amelyet sebtében hívott össze a kínai elnök. Részben emiatt, de inkább demonstratív okok miatt a találkozón végül hat uniós és NATO-tagállam vezetője (államfője, vagy miniszterelnöke) nem...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés