Előfizetői tartalom

Tévúton a klímapolitika, újratervezés nélkül esélytelen a siker

Az Európai Unió és egyre több ország tűzte ki maga elé azt a célt, hogy 2050-ig nettó nullára - vagyis az erdők és az egyéb karbonmegkötő megoldások által kezelhető szintre - csökkenti az üvegházhatású gázok (ÜHG) kibocsátását. Ehhez az EU-nak jelentősen fokoznia kellene ez irányú erőfeszítéseit, azonban még ha sikerül is teljesítenie a kihívást, az is kevés lehet a Párizsi Klímaegyezményben vállalt, a katasztrofális mértékű klímaváltozás megelőzéséhez szükséges cél eléréséhez - figyelmeztet a berlini központú Energy Watch Group (EWG).

A 2015 decemberében elfogadott, a világ szinte összes országa által aláírt Párizsi Klímaegyezményben az államok arra tettek vállalást, hogy mindent megtesznek abban érdekében, hogy a globális átlaghőmérséklet iparosodás előtti állapothoz képesti emelkedését lehetőleg 1,5, de legfeljebb 2 Celsius-fokban korlátozzák a 21. század végéig. Öt évvel később a helyzet az...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái