Előfizetői tartalom

Újabb adag AstraZeneca-vakcina érkezett Magyarországra ma

Portfolio
Csütörtökön megérkezett hazánkba az AstraZeneca vakcina második szállítmánya. Az Európai Unióban és Magyarországon is január végén engedélyeztetett koronavírus elleni oltóanyag második szállítmánya 45 600 adagot tartalmaz, amely újabb 22 800 ember oltására elegendő. A hatóságok döntése értelmében az AstraZeneca vakcinával első körben a 60 év alatti krónikus betegségben szenvedők oltását végzik Magyarországon.

A február 5-én, szombaton érkezett első, 40 800 adagot tartalmazó szállítmányt követően újabb, 45 600 adagot tartalmazó AstraZeneca vakcina jött hazánkba. Az egy héten belül érkező két szállítmány összesen már több mint 43 ezer ember oltását teszi lehetővé, ami megfelel egy közepes magyar város (pl. Dunaújváros vagy Hódmezővásárhely) teljes lakosságának. A magyar...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés