Előfizetői tartalom

Gyorsul a koronavírus-járvány Magyarországon- de pontosan hol?

Portfolio
Februárban újra emelkedni kezdett a koronavírussal regisztrált fertőzöttek száma Magyarországon, és mára egyetértés van abban, hogy újra gyorsulóban van a járvány. A regionális adatok alapján nem lehet lehet karakteres gócpontokat azonosítani az országban, de ez nem azt jelenti, hogy a terjedés egyenletes lenne. Vannak olyan megyék, ahol nyoma sincs az erősödésnek, máshol viszont jól láthatóan megugrott a fertőzések száma. Mutatunk néhány ábrát a friss helyzetről.

Ahogy az lenni szokott, az elmúlt 24 órában is Budapesten és Pest megyében azonosították a legtöbb új fertőzöttet. Az elmúlt egy hétben az összes regisztrált eset 35%-a származott Közép-Magyarországról, ebben azonban semmi meglepő sincs, hiszen ez alig több, mint a térség teljes hazai népességben betöltött aránya (31%). A terjedés regionális mintájáról pontosabb...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés