Előfizetői tartalom

Megakadt az építőipar, de az idén folytatódhat a feltámadás

Portfolio
Decemberben megakadt az építőipar fél éve tartó dinamikus korrekciója, az előző hónaphoz képest 3,1%-kal csökkent a termelés volumene. Az adat nem tragikus, hiszen egy ilyen óriási felfutás után törvényszerű egy-egy gyengébb hónap, ráadásul a rendelési mutatók is biztatóan alakulnak. Ugyanakkor tény, hogy az ágazat teljesítménye még csak kezdi megközelíteni a 2019-es csúcsát.

Az építőipar közelmúltja röviden a következőképpen írható le. Három év szakadatlan, rendkívül dinamikus növekedés után ciklikus okokból stagnálásba váltott, majd ágazatspecifikus tényezők és a koronavírus miatt 2020-ban nagy zuhanást szenvedett el. Ezután viszont fél év gyors korrekció következett, így a termelés már megközelíti a 2019-es szintet. A kilátások...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés