Előfizetői tartalom

Müller Cecília: kérdéses, hogy a vakcinák mennyire hatásosak a dél-afrikai és brazil mutánsokkal szemben

Portfolio
Müller Cecília országos tisztifőorvos szerint a koronavírus üldözésének nem lesz vége, mert a vírus folyamatosan mutálódik, így olyan eszköz kéne ellene, ami ezt le tudja követni. Elmondása szerint például a brit mutáns ellen még hatékonyak a jelenlegi vakcinák, a dél-afrikai és brazil mutánsokkal kapcsolatban ez viszont már kérdéses.

Müller Cecília a TV2 reggeli műsorában azt mondta, hogy nagyon nehéz jósolni manapság, hiszen már a harmadik hullámról beszélünk, aminek felfutásáért Európában elsősorban a mutánsok a felelősek. Van már dél-afrikai, brazil, brit mutáns, de egyébként a virológusok szerint már számos mutáns van. Müller emlékeztetett, hogy a koronavírus egy ilyen vírus, mindig változik....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés