belga nyitas negy forgatokonyv210222
Gazdaság

Belga nyitás: kiállt a miniszterelnök a kamerák elé és elmondta, hogy március és május között négy forgatókönyv van

MTI
Alexander de Croo belga miniszterelnök hétfőn rendkívüli sajtótájékoztató keretében több, egyaránt matematikai modelleken alapuló forgatókönyvet vázolt fel a koronavírus-járvány hosszú távú kezelésére az országban - írták a helyi lapok.

A négy forgatókönyv az alábbi:

  • Az egyes számú forgatókönyv arra a felvetésre épül, hogy számítani lehet egy harmadik járványhullámra, így a hatályban lévő intézkedések továbbra érvényben maradnak.
  • A második arra a feltételezésre alapul, hogy március elsejétől a kormány enyhíti a korlátozó intézkedéseket, ami azt a kockázatot foglalja magában, hogy hirtelen újra megugrik a fertőzöttek és kórházi kezelésre szorulók száma.
  • A harmadik modell azt a lehetőséget vázolja fel, hogy a korlátozó intézkedéséket április elsejétől kezdve feloldja a belga vezetés, arra alapozva, hogy március végéig már több ember válik immunissá a kórokozóval szemben, a beoltásoknak köszönhetően.
  • A negyedik lehetőség pedig azt körvonalazza, hogy a korlátozásokat egy hónappal később, májusban helyeznék hatályon kívül. "Májusban még többen lesznek beoltva, így a fertőzöttségi szint is abszolút kezelhető lesz" - vélekedett a belga miniszterelnök.

A sajtótájékoztatót összefoglalva De Croo elmondta, hogy

a kormány szeretne többféle perspektívát felvázolni a polgárok számára, és átláthatóan kommunikálni a kormány jövőbeli lépésiről a járvány elleni harccal összefüggésben.

Belgiumban, a hónap elején, a kormány némelyest enyhítette az érvényben lévő korlátozásokat. Az országba történő beutazásra vonatkozólag továbbra is igen szigorú rendelkezések vannak érvényben.

A belga közegészségügyi hatóság hétfői tájékoztatása szerint, enyhén, nem több mint 4 százalékkal emelkedett az új fertőzöttek száma a pénteki adatokhoz képest, ugyanakkor 4 illetve 10 százalékkal csökkent a kórházi felvételek és a járványban elhunytak aránya.

A hétvégén, napi átlagban 2000 embernek lett pozitív a vírustesztje, 120 embert szállítottak egészségügyi intézményekbe, továbbá 30 haltak bele a járvány okozta betegségbe.

Címlapkép forrása: Royal Belgium Pool/Getty Images

koronavírus járvány csehország maszk prága metró
bear
covid kórház koronavírus járvány
kórház

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog A stockpicking adás

Irány New York! Még két világvége! Most kell shortolni? Az elzálogosított Szent Korona Címlap indikátor jelez? Többek...

Alapblog S&P500, te drága

A P/E ráta a részvények árazottságának egyik legismertebb mérőszáma. Azt mutatja meg, hogy a jelenlegi vállalati...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
A tőzsdei könyv
Útmutató, amely piaci pánikok esetén is használható.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Kiadó raktárak és logisztikai központok

A legmodernebb ipari és logisztikai központok kínálata egy helyen

Infostart.hu

Vezető felügyelő

Vezető felügyelő
2021-04-14
Investment, Wealth and Savings (IWS) 2021
2021-05-12
Építőipar 2021
2021-05-13
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
koronavírus járvány csehország maszk prága metró