Előfizetői tartalom

Leépítési hullám söpör végig Magyarországon, mi vár ránk?

Portfolio
2021. január 1-jétől a nemzetközi szabályozással összhangban változott módszertan szerint 2021 januárjában a 15–74 éves foglalkoztatottak átlagos havi létszáma 4 millió 537 ezer fő volt, ami az előző év azonos időszakához képest 55 ezer fővel kevesebb – közölte a KSH. A munkanélküliek száma 238 ezer fő volt, ami az előző év azonos időszakihoz képest 54 ezer fővel magasabb.

"2021. januárjában a munkanélküliségi ráta jelentős megugrást mutatott a koronavírus második hullámának következtében. Az 5 százalékra emelkedő munkanélküliségi ráta 0,8 százalékpontos emelkedést jelent az előző hónaphoz képest. Mindez azt jelzi, hogy hasonlóan az első hullámhoz, itt is egy-két hónap elcsúszással jelentkezik a negatív hatás a munkaerőpiaci statisztikákban....

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés