Előfizetői tartalom

Itt a körforgásos gazdaság, ami Magyarországon is hamarosan az életünk részévé válhat

Kriza Máté, Circular Point
Kuti Ákos és Németh Viktória a Portfolio-n megjelent cikkükben érvelnek amellett, hogy a minden vállalatnak rendelkeznie kell zöldstratégiával, akiknek nincs, azokra a szabályozás Damoklész kardjaként csaphat le. A szerzők utalnak arra az uniós környezeti fenntarthatósági irányelvre, amelynek egyik fontos eleme a körforgásos gazdaság. A szabályozás már közel van Magyarországhoz is, hiszen az Országgyűlés a múlt héten fogadott el egy törvénymódosítást, amely foglalkozik a körforgásos gazdaság kérdésével is. Az alábbi cikkemben azt vizsgálom meg, hol tart Magyarország a körforgásos gazdaságra való átállásban, és milyen irányba kellene elmozdulniuk a vállalatoknak.

Az Országgyűlés a múlt héten fogadta el az ’Egyes energetikai és hulladékgazdálkodási tárgyú törvények módosításáról’ szóló törvény módosítását, amit az Alkotmánybíróság kifogása miatt kellett újra a Parlament elé vinni. Ez az első olyan törvénycsomag Magyarországon, amelyben a körforgásos gazdaságra való utalás többször is (egész pontosan 53-szor) megjelenik...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 943 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái