FONTOS Koronavírus: megérkezett a péntek reggeli magyar jelentés
 
Előfizetői tartalom

Azonnal felrobbantaná a gazdaságot Joe Biden gigacsomagja: a szelét mi is éreznénk

Portfolio
Joe Biden demokrata elnök kormánya 1900 milliárd dolláros gazdaságélénkítő csomagot terjesztett elő, amelyet a kongresszus alsó háza el is fogadott. A hatalmas összegű csomag rövid távon érezhető hatást fejt ki a gazdaságban: az OECD friss jelentésében közölte számításait az amerikai, európai, kínai és egyéb gazdaságok GDP-jére, valamint a foglalkoztatásra gyakorolt hatásairól. Nem meglepő módon a csomag számottevő mértékben javítja a kilátásokat, ugyanakkor erősítheti az inflációs félelmeket is.

Az amerikai fiskális stimulus, amelyet a kormány a helyreállítási terv részeként terjesztett elő, jelentős mértékben növelné a gazdasági aktivitást az OECD számításai szerint. Az 1900 milliárd dollár összegű csomag mérete jelentős, meghaladja az amerikai GDP 8,5%-át. A szervezet szerint azt egyelőre nehéz megbecsülni, hogy a csomag pontosan milyen időtávon fejti ki a hatását...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái