Előfizetői tartalom

Egyre mélyül Joe Biden elnökségének első igazi katasztrófája

Portfolio
Az extrém időjárási körülmények hatalmas károkat okoztak az Egyesült Államokban az elmúlt időszakban, és különösen Texas államot érintették súlyosan, ahol a nagy fagyok miatt milliók maradtak áram nélkül vagy fizettek elképesztő összegeket a fogyasztásuk után, mivel a nagykereskedelmi áramárak közel 10 ezer százalékkal ugrottak meg. A helyzet annyira súlyossá vált, hogy Joe Biden katasztrófahelyzetet hirdetett egy idő után. A hóviharok azóta már elmúltak, de a problémák sora még korántsem ért véget. Számos szolgáltató ugyanis képtelen kiegyenlíteni az egekbe szökött áramárak miatti tartozásait, így sorra válnak fizetésképtelenné, ami akár dominóhatást is kiválthat. Néhány fogyasztó is pórul járt azonban a rosszul megválasztott szolgáltatási csomagja miatt, de voltak olyanok is, akik jót kerestek az egészen.

Katasztrófahelyzetet teremtett az extrém időjárás Februárban extrém hideg sújtotta az Egyesült Államokat, és évszázados hidegrekordok dőltek meg ennek következtében. Ez egy ismert meteorológiai jelenségnek volt köszönhető, amit Hirtelen Sztratoszférikus Felmelegedésnek (SSW) hívnak. A szokatlan hóviharok súlyos károkat okoztak több helyen is, de legdurvábban Texas államot...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés