Előfizetői tartalom

Felfüggesztik az AstraZeneca-vakcina alkalmazását Németországban, Franciaországban és Olaszországban

MTI
|
Portfolio
Elővigyázatosságból felfüggesztik az új típusú koronavírus (SARS-CoV-2) ellen védő AstraZeneca-féle vakcina alkalmazását Németországban, miután az agyi vénákban fellépő vérrögképződésről érkeztek bejelentések - jelentette be hétfőn Berlinben a német szövetségi egészségügyi miniszter. A berlini bejelentés után nem sokkal Emmanuel Macron francia elnök is közölte, hogy szüneteltetik a védőoltás alkalmazását, majd Olaszország, és később az esti órákban Spanyolország is ugyanígy döntött.

Német, francia és olasz lépés: összehangolt felfüggesztés Jens Spahn német szövetségi egészségügyi miniszter elmondta, hogy a felfüggesztésről az oltóanyagokért felelős szövetségi szakhatóság, a Paul Ehrlich intézet (Paul Ehrlich Institut, Bundesinstitut für Impfstoffe und biomedizinische Arzneimittel - PEI) hétfőn kiadott ajánlására döntöttek. Az oltás beadása...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés