Előfizetői tartalom

Galgóczi Ágnes: lehet olyan hét, amikor 1 millió embert oltunk be

Portfolio
Ha ilyen ütemben zajlik az oltás, ahogyan most, akkor talán nyár elejére elérhetjük a közösségi és egyéni védelmet is. Tehát az egyén védett lesz - hiszen megkapta az oltást -, és mivel sokan megkapják a vakcinát, közösségben sem tud hatékonyan terjedni a kórokozó - mondta az Origónak Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi főosztályának vezetője.

Az interjú főbb pontjai: A brit vírusmutánssal fertőzöttek között is lehetnek úgynevezett szuperfertőzők. Az oltások kilátásával kapcsolatban megjegyezte: minden attól függ, hogy milyen oltóanyag-mennyiségek érkeznek, hiszen ezen múlik, hogy milyen gyorsan tudjuk beoltani először a kockázati csoportba tartozókat, majd a fiatalabb, nem krónikus pácienseket, akik meg szeretnék...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés