Előfizetői tartalom

Miért állítják le sorra az országok az AstraZeneca-oltásokat? – Öt kérdés és válasz a háttérről

Portfolio
Közel egy tucat ország, köztük legutóbb Németország, Franciaország és Olaszország is felfüggesztette az oltást az AstraZeneca koronavírus-vakcinájával, annak ellenére, hogy még mindig nem találtak bizonyítékot arra, hogy a vakcina beadása okozott volna 37 esetben véralvadási problémát. A Reuters összefoglalója és a korábbi anyagaink alapján öt kérdés és válasz formájában mutatjuk, mi és miért történt az ügyben.

Az Európai Gyógyszerügynökség és a WHO szerint az eddig rendelkezésre álló adatok nem támasztják alá, hogy az AstraZeneca oltások okoztak volna véralvadási problémákat, és a gyártó is ezt állítja közleményében. Mégis több ország felfüggesztette az oltást a vakcinával amíg további vizsgálatokat végeznek, melyek ezt bizonyítják. Előzmények Múlt csütörtökön...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés