Előfizetői tartalom

Megjött Brüsszel javaslata az uniós oltásigazolásról - De mi lesz a kínai és orosz vakcinával beoltott magyarokkal?

Portfolio
Javaslatot terjesztett elő az Európai Bizottság szerdán egy, a koronavírus elleni oltást bizonyító európai uniós igazolvány létrehozására. Az Európai Unió végrehajtó testülete ezzel is elő kívánja mozdítani, hogy az európaiak szabadabban utazhassanak, és enyhüljenek a közös piac működését nehezítő rendkívüli intézkedések negatív hatásai - közölte Ursula von der Leyen, az Európai Bizottság elnöke Brüsszelben. A Magyarországon használt orosz és kínai vakcina elfogadására vonatkozóan is tartalmaz javaslatot az EB anyaga.

Az Európai Bizottság a mai napon javaslatot terjesztett elő, melyben ún. digitális zöldigazolvány bevezetését szorgalmazza. Az igazolvány a polgárok EU-n belüli biztonságos és szabad mozgását hivatott megkönnyíteni a koronavírus-járvány alatt. A digitális zöldigazolvány annak bizonyítékául szolgál majd, hogy tulajdonosa megkapta a koronavírus elleni védőoltást, negatív...

Kedves Olvasónk!

Az Ön által keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött.

Cikkarchívum előfizetés

1 854 Ft / hónap

  • Portfolio.hu teljes cikkarchívum
  • Kötéslisták: BÉT elmúlt 2 év napon belüli kötéslistái