Előfizetői tartalom

„Eddig még hasonlót sem tapasztaltam” – A magyarok is a bőrükön érzik majd a drámai áremelkedést a tengereken

Az elmúlt hónapokban jelentős áremelkedés volt a konténeres tengeri szállításban, korábban elképzelhetetlen szintekre drágult a Kínából Európába és Amerikába irányuló szállítás ára. Ez pedig a termékek árába is be fog épülni, szinte minden területen érezteti majd hatását. A Portfolionak nyilatkozó szakértő szerint évekig is eltarthat, mire normalizálódik a helyzet, az pedig csak idő kérdése, hogy a zsebünkön érezzük majd az emelkedő árakat.

Elszállt a tengeri szállítás ára Tavaly ősszel kezdődött intenzív áremelkedés a konténeres tengeri szállítás piacán, elsősorban a Kínából Európába és Amerikába irányuló hajózás költsége nőtt meg. Nem ritkán akár többszörösére drágult néhány hónap alatt egy konténer szállítási költsége. Az utóbbi hetekben látszik egy kis stabilizálódás a piacon, de...

Kedves Olvasónk!

A keresett cikk a portfolio.hu hírarchívumához tartozik, melynek olvasása előfizetéses regisztrációhoz kötött. Lapunk kiemelt tartalmaihoz való hozzáférés díja egy évre 29 845 forint. Választhatsz havi csomagot is, melynek költsége 2 490 forint. További információ és csatlakozás az alábbi gombra kattintva!

Signature előfizetés