orbán viktor kórházigazgatók koronavírus járvány
Gazdaság

Győri kórházigazgató: Már most több koronavírusos betegünk van, mint amennyit el tudunk látni

Portfolio
A győri Petz Aladár Megyei Kórházban a legutolsó adatok szerint 371 Covid-fertőzött fekvőbeteg volt, akik közül hatvan fő szorult lélegeztetésre. A kórház igazgatója szerint a mostani humánerőforrással 360 beteg ellátását tudja vállalni.

Az ugytudjuk.hu portál által idézett interjúban Jávor László arról beszélt, hogy a miniszterelnök a hét elején minden koronavírus-ellátásban résztvevő kórház vezetőjével beszélt, és azt kérdezte, hogy mennyi beteg ellátását tudják vállalni.

A GyőrPlusz magazinnak adott interjúban az igazgató úgy fogalmazott: 360 covidos beteg ellátását tudja vállalni a mostani humánerőforrással, szerdán már 371 fekvőbetegük volt.

Az igazgató szavaiból az is kiderült, hogy Csornán most nyílt 46 ágyas COVID-osztály, Mosonmagyaróvár megtelt. Sokat segítene, ha például a jóval kevésbé telített Zala megyei intézményekkel szorosabban együtt tudnának működni, akár betegeket átadni, akár szakembereket átvenni - vélekedett.

A kórházigazgató azt is elárulta, hogy Palkovics László innovációs minisztertől (aki alá tartozik a járványmodellező szakértői csapat) azt a tájékoztatást kapták, hogy

a hálózatelméletekkel foglalkozó matematikusok szerint még legalább két héten át folyamatosan egyre több lesz a várható Covid-beteg az országban.

Jávor László szerint jelenleg Győrben kilenc koronavírusos gyereket is ellátnak: heten COVID-osztályon, ketten intenzíven vannak. Egy tizenhét éves fiatalembert Budapestre szállítottak speciális kezelésre. A Heim Pál Gyermekkórházban már több koronavírusos csecsemőt is kezelnek.

"Óriási a nyomás rajtunk. A második hullám novembri csúcspontjához képest is sokkal nagyobb a terhelés. Ráadásul az oltások egy részét is a mi orvosaink adják be. Az egészségügyi átszervezés során az orvosok 98, a nővérek több mint 97 százaléka aláírta az új szerződést. Ez százalékosan jó arány, de minden egyes szakember nagyon hiányzik a rendszerből. A kórház szakembergárdája szinte emberfeletti erővel dolgozik a betegek megmentése, gyógyítása érdekében" - fejtette ki az igazgató.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora csütörtökön az RTL Klubnak nyilatkozta azt, hogy háború van, ezért a kórházak teljesítőképességének felső határát lehet növelni 25-50%-kal is akár. Ezzel arra utalt, hogy az 1000 koronavírusos és lélegeztetőgépen lévő beteg szám felmehet 1250-1500 főig.

Címlapkép: Orbán Viktor a múlt héten kórházigazgatókkal egyeztetett. Forrás: Orbán Viktor Facebook-oldala

GettyImages-1313549929
ekb ekb
2021 koltsegvetes modositas parlament 210422
cramer
Budapesti Értéktőzsde

Alapblog Űrturizmus

"Kedves utasaink! Ha balra tekintenek, az ablakon túl a Nemzetközi Űrállomást látják!" Az előbbi mondat talán...

Tematikus PR cikk
Friss hírek TÖBB FRISS HÍR
Online kurzus
Akár 100 000 Ft-tal elkezdhető, hosszú távú megtakarítási módszer.
Könyv
Alapmű mindenkinek, akit érdekel a tőzsde világa.
Portfolio hírlevél
Ne maradjon le a friss hírekről!
Iratkozzon fel megújult, mobilbarát
hírleveleinkre és járjon mindenki előtt.

Eladó új építésű lakások

Válogass több ezer új lakóparki lakás közül Budán, Pesten, az agglomerációban, vagy vidéken.

Infostart.hu
2021-04-29
Lakossági hitelkockázatok & behajtás 2021 Meetup
2021-06-01
HR Revolution 2021
2021-06-03
Financial and Corporate IT 2021
2021-06-08
FM & Hybrid Office 2021
GettyImages-1313549929